Filmcafés 18 april / 16 mei / 13 juni / 11 juli – 2018

FILMCAFÉ #2 wo 16 mei  / 19:30u – 23:00u [inloop 19u] > Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch / gratis!

Het Filmcafé is een open café-avond op een sfeervolle locatie. Een avondvullend programma met interviews door onze host Coen Haver met zowel jonge en ervaren filmgasten afgewisseld met filmfragmenten, de rubriek Intermezzo en met filmmuziek door Dj Losse Veter. De onderwerpen van de filmcafe’s worden ondermeer aangedragen door jonge filmmakers zelf. Interessant voor filmmakers én de nieuwsgierige filmliefhebbers! Entree is gratis, bar is open tijdens het filmcafe.

Over casting, spelregie en acteren & green film making!

Hoe vind je de juiste acteurs? Wat heb je als acteur nodig van een regisseur? Hoe breng je als regisseur dat wat je wilt over aan de acteurs?  Wat zijn hierin de overeenkomsten bij fictie en documentaire en het verschil tussen Arthouse en commerciële film?  En duurzaam filmmaken, hoe doe je dat? – 

Mike Weerts acteur en filmproducent ASO Productions, als acteur bekend van o.a. de speelfilms ‘Borgman’ (Alex van Warmerdam) en ‘De Bende van Oss’ (Andre van Duren]. In ‘Of ik gek ben’ (Frank Lammers, boek van Michiel Stroink] speelt Mike zijn eerste grote hoofdrol. Dit project heeft hij zelf geïnitieerd en is daar ook als creative producer bij betrokken.Mike vertelt over zijn acteerervaringen, interactie met regisseurs, castings en zijn productiebedrijf ‘A.S.O. productions’ Foto Alicia Fotografie

Marina Wijn casting director, zit al 16 jaar in het vak, castte acteurs voor 80 speelfilms en series o.a. voor de Emmy Award winnende film ‘Anything Goes’ [2015]. Ze is lid van International Casting Directors Network [ICDN], Casting Society of America [CSA] en The European Film Academy. Ook geeft ze les op acteeropleidingen in NL en het buitenland. Altijd al meer willen weten over casting? Grijp je kans en leer van deze expert!

Jamel Aattache producent Brabant Films en regisseur van o.a. ‘Zwaar Verliefd’ [boek Chantal van Gastel] opgenomen in Den Bosch met acteurs Barbara Sloesen, Jim Bakkum, Abbey Hoes, Liza Sips, Jamie Grant, Kay Greidanus, Davy Eduard King en Sarah Chronis. Zijn film gaat op 11 okt in première. Jamel geeft ons een kijkje in zijn creatieve filmbrein!

Jessica Görter documentairemaker produceerde diverse documentaires, zoals ‘Ferryman across the Volga’ (1998), ‘No Goods Today’ (2002), ‘Piter’ (2004) en ‘De Rode Ziel’ [2017]. Haar film ‘900 dagen’ werd bekroond als Beste Nederlandse Documentaire tijdens IDFA 2011. Hoe kijkt zij als documaker naar de onderwerpen van dit filmcafe; casting, [spel]regie, acteren. Op welke manier heb je hier ook mee te maken bij het maken van een documentaire?

Sanne Rovers documentairemaker, De Spelende Mens (op tv 31 mei, winnaar audience award Go Short 2018), Een Luisterend Oor (Best Commendation Prix Europa 2017) , De Wereld van Kim en Bob (nominatie Prix de Jeunesse).

In de serie -Intermezzo- Els Rientjes, Sustainability Manager bij Green Film Making daagt ze filmprofessionals uit om duurzamer te werken. Een van haar doelen als Sustainability Manager is om relevante kennis over duurzame innovaties uit de (internationale) filmindustrie, en andere industrieën, met filmmakers te delen. Wat zijn de mogelijkheden van Green Filming voor een korte film met weinig budget?

In de pauze en na afloop kan er worden (na)gepraat met de gasten en geborreld! Tijdens het filmcafé kunnen jonge filmmakers [basisteam: regisseur, scenarioschrijver en filmproducent t/m 30 jaar] zich aanmelden voor het ONE WEEK FILM project van 13 t/m 17 augustus 2018

2018 GASTEN FILMCAFÉS #1#2#3#4

18 april FILMCAFÉ #1 – SCRIPTWRITING – van idee naar script, hoe vertel je wat je wilt vertellen’ Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch ‘Wie vertelt het verhaal?’, dat is een basaal aspect bij filmmaken. Deze vraag moet je jezelf altijd eerst stellen, steeds opnieuw, voor je […]Lees meer »

2016 Programma Filmcafés

In de aanloop naar het One Week Filmproject (8 t/m 12 aug) en het Nieuwe Filmers Festival (25 september) vindt weer een reeks Filmcafés plaats voor ontmoeting, filmvertoningen en lezingen: 18 mei, 15 juni en 20 juli 2016 in het Mariapaviljoen te Den Bosch en 7 september in de Willem […]Lees meer »

2015 Programma filmcafés

Filmcafés in 2015: Filmcafé #1 | woensdag 27 mei – 19:00u – 23:00u | W2 Poppodium Den Bosch Te gast: Richard de Maaré (Acteursspot.nl), production designer Ylinde Kuiper, Nikki van Olst (Filmdier.nl) en spelregisseur Natasja d’Armagnac Films: Bibbidi Bobbidi Boo van Nicky Groenewoud, selfie #365 project van Ivan Hidayat, korte […]Lees meer »

2014 Filmcafé 19 juni > VERSLAG

Nieuwe Filmers organiseert in de aanloop naar het One Week Filmproject en het Nieuwe Filmers festival twee filmcafés voor ontmoeting, workshops en viewings. Op 19 juni vond de eerste plaats in het SOLOS pand aan de Nieuwstraat 28. Op het programma stonden presentaties van Frank van Osch (documentairemaker), Frans van […]Lees meer »