Filmcafés

LCProgramma Filmcafe #3, 19 juni’19[19x 13]

Wo 24 april – 29 mei – 19 juni – 24 juli

Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De interviews met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers! Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers. Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis. De onderwerpen van de filmcafe’s worden mede aangedragen door jonge filmmakers zelf!

FILMCAFE #3 – DE ANIMATIE EDITIE!

wo 19 juni – 19:30 u – 23:00u, Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch, gratis! Programma in pdf

De gasten zijn bekend! Yvonne van Ulden creatief producent, script coach, filosoof en docent met specifieke focus op animatie en een brede kennis van live actionfilm en virtual reality. Ook is ze Nederlands ambassadeur bij The European Animation Awards.

In het kader van de serie Brabantse releases ontvangen we Matty Jorissen animatie regisseur van de mooie en prijswinnende animatiefilm ‘From The Snow-Covered Hill’, en mede eigenaar van de 2D animatiestudio ‘Matte! Nande?’

Interessant in de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ zijn onze gasten Ron Schuijt illustrator, animator en striptekenaar en Niels van Herk art director bij Funk-e Animation en mede maker van ‘Hartstocht’ [2015], de eerste korte en tevens prijswinnende animatiefilm ooit gemaakt tijdens een 48h project [door 6 Funk-e Animations teamleden plus een vriend].

Ook komt Joost Lieuwma schrijver, regisseur en animatie filmmaker. Mede eigenaar van animatiestudio Frame Order met het Youtube kanaal Frame Order met wekelijks een aflevering van Cartoon Box; korte humoristische animatiefilms variërend van 30 seconden tot een 1 minuut.

Voor deze animatiefilm editie werken we samen met Roy de Haan animator uit Den Bosch.

FILMCAFÉ #2

Wo 29 mei jl. – The art department in filmcafé #2- over – de rol en het belang van de Art Department in film, de recent uitgebrachte Brabantse film ‘THE BLUE VIRGIN’ & de rubriek Intermezzo met scenario schrijven voor korte film!

PODCAST- klik op de naam van de gast en beluister het interview door host Ivan Hidayat met regisseur TIM KLOK,  scenarioschrijver JOERI PRUYS, production designer LOTTE LOOS en TINA DE FRÉTES kostuum ontwerper, haar & make-up specialist,de 4 makers van de film ‘Bleu Virgin’. ROLF TE BOOIJ special effects artist en gast in de rubriek Intermezzo is JOERI PRUYS met – tips & trics, do & dont’s – voor scenario schrijven voor korte films. In het teken van het One Week Film Project 9 t/m 13 augustus. Meer info over de gasten ga daarvoor naar 2019 GASTEN FILMCAFES

FILMCAFE #1

wo 24 april j.l. Over – Sounddesign, muziek en geluid voor film & de Brabantse filmrelease ‘Naar Huis’

PODCAST- klik op de naam van de gast en beluister het interview door host Ivan Hidayat met de makers van de film ‘NAAR HUIS’ Harrie Verbeek & Monne Tuinhout & Jan Wouter Stam Met Intermezzo gast Wouter Jansen van Some Shorts festival distribution. En Foley artist Ronnie van der Veer .Ga voor meer info over onze gasten naar 2019 GASTEN FILMCAFES

2019 Gasten filmcafés

FILMCAFE #3 – 19 JUNI – ANIMATIE wo 19 juni 19:30u Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch, gratis! De gasten zijn bekend! Yvonne van Ulden creatief producent, script coach, thinker en docent met specifieke focus op animatie en een brede kennis van live actionfilm en virtual reality. Ook is ze Nederlands ambassadeur […]Lees meer »

2019 AFTERMOVIES FILMCAFES

Nieuwe Filmers organiseert 4 filmcafe’s in aanloop naar het One Week Film project 9 t/m 13 augustus. Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De inter-views met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. […]Lees meer »

2018 GASTEN FILMCAFÉS #1#2#3#4

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch documentairemakers / Rudi Brekelmans scenarist / Bert Scholiers scenarist en regisseur /  Daan Jongbloed documentairemaker / Dorien van de Pas Nederlands Film Fonds / Mike Weerts acteur en filmproducent / Marina Wijn casting director / Jamel Aattache producent en regisseur / Jessica Görter documentairemaker / […]Lees meer »

2016 Programma Filmcafés

In de aanloop naar het One Week Filmproject (8 t/m 12 aug) en het Nieuwe Filmers Festival (25 september) vindt weer een reeks Filmcafés plaats voor ontmoeting, filmvertoningen en lezingen: 18 mei, 15 juni en 20 juli 2016 in het Mariapaviljoen te Den Bosch en 7 september in de Willem […]Lees meer »

2015 Programma filmcafés

Filmcafés in 2015: Filmcafé #1 | woensdag 27 mei – 19:00u – 23:00u | W2 Poppodium Den Bosch Te gast: Richard de Maaré (Acteursspot.nl), production designer Ylinde Kuiper, Nikki van Olst (Filmdier.nl) en spelregisseur Natasja d’Armagnac Films: Bibbidi Bobbidi Boo van Nicky Groenewoud, selfie #365 project van Ivan Hidayat, korte […]Lees meer »