Nieuwe Filmers Festival

8 SEPTEMBER 2018 in de Grote zaal Verkadefabriek Den Bosch. Met korte-filmpremières & uitreiking film award Het Paradepaardje 2018!

Het NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL is een avondvullend feestelijk programma met premières van korte films gemaakt voor het ONE WEEK FILM project 2018 en interviews met de makers. Na het voorlezen van het juryrapport door de filmvakjury volgt een spetterende uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2018 met twee extra prijzen, aan de regisseur van de winnende film! Ook reikt de jury prijzen uit in de categorieën: ‘beste acteur en actrice’, ‘beste DOP’ [director of photography], ‘beste sounddesign’, ‘beste editor en ‘beste productie design’. Het publiek kiest dit jaar ook! De film met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs. Afsluitend is er een ‘afterparty’ en meet en greet met de filmmakers.

De korte films die in première gaan zijn gemaakt tijdens het One Week Filmproject van 13 t/m 17 augustus. De teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers maken in één week tijd ieder een nieuwe korte film van maximaal 10 minuten, van script tot eind montage en in elk denkbaar genre!

De film award Het Paradepaardje winnen betekent erkenning voor het talent van de jonge regisseur en de teamleden en een stimulans in hun ontwikkeling als filmmakers. Daarom ontvangen ze bij de film award ook extra prijzen uit handen van onze sponsoren. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt een kleine geldprijs. Het publiek maakt tijdens deze filmavond kennis met zowel het inspirerende filmwerk alsook met de gedreven filmmakers zelf; de jonge regisseurs, scenarioschrijvers, acteurs e.a.

Het NF Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Verkadefabriek, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Travel Doctor, Gofilex Zeist, Hermes Kunst & Cultuurfonds en Budgetcam Cameraverhuur. NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.

2014 Jury bekroont Star als winnaar Nieuwe Filmers Festival

Een mooie avond afgelopen vrijdag tijdens het Nieuwe Filmers Festival: alle teams van het One Week Filmproject weer bij elkaar, in interviews terugblikken op het maakproces en natuurlijk genieten van de films op bioscoopformaat! Het Paradepaardje werd feestelijk uitgereikt aan Team Rosebud (en in het bijzonder regisseur Jan Van Ooijen) […]Lees meer »