Nieuwe Filmers Film Festival

Met filmpremières & uitreiking film award Het Paradepaardje 2018, publieksprijs en extra prijzen! 8 september 2018 in de Grote zaal Verkadefabriek Den Bosch.
Kaarten 7,50 euro aan de kassa en via de website van de Verkadefabriek  – 8,50 euro via telefonische reservering bij de Verkadefabriek

Het NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL > een feestelijke avond met premières van 5 korte films gemaakt tijdens het One Week Film Project, en interviews met de makers. Na het voorlezen van het juryrapport volgt een spetterende uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2018 mét de Hermes Kunst & Cultuurfondsprijs t.w.v. 500 euro, de BudgetCamera waardecoupon t.w.v. 750 euro en een wildcard voor het Eindhovens Film Festival.

Het publiek kiest de winnaar van de Publieksprijs; een cheque t.w.v. 200 euro! De jury reikt ook zeven individuele categorieprijzen uit voor ‘Beste regie’, ‘Beste scenario’, ‘Beste acteur m/v’, ‘Beste sounddesign’, Beste camera DOP’ (director of photography), ‘Beste editing’ en’ Beste production design!’ Afsluitend is er een ‘afterparty’ en meet en greet met de filmmakers in de foyer van de Verkadefabriek.

De korte films die in première gaan zijn gemaakt tijdens het One Week Film Project van 13 t/m 17 augustus; teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers maken in één week tijd ieder een nieuwe korte film, van script tot eind montage en in elk denkbaar genre!

De film award Het Paradepaardje winnen betekent erkenning voor het talent van de jonge regisseur en de teamleden en een stimulans in hun ontwikkeling als filmmakers. Daarom ontvangen ze bij de film award ook extra prijzen uit handen van onze sponsoren. Het publiek maakt tijdens deze filmavond kennis met zowel het inspirerende filmwerk alsook met de gedreven jonge regisseurs, scenarioschrijvers, acteurs en vele anderen!

Route naar de Verkadefabriek in Den Bosch

Het NF Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Verkadefabriek, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Travel Doctor, Gofilex Zeist, Hermes Kunst & Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Slingsby van Hoven Fonds, Rotary Den Bosch Centrum en Budgetcam Cameraverhuur. NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.

2014 Jury bekroont Star als winnaar Nieuwe Filmers Festival

Een mooie avond afgelopen vrijdag tijdens het Nieuwe Filmers Festival: alle teams van het One Week Filmproject weer bij elkaar, in interviews terugblikken op het maakproces en natuurlijk genieten van de films op bioscoopformaat! Het Paradepaardje werd feestelijk uitgereikt aan Team Rosebud (en in het bijzonder regisseur Jan Van Ooijen) […]Lees meer »