Nieuwe Filmers Festival 2014 – de films

Tijdens het One Week Filmproject van 11 t/m 15 augustus maakten vijf jonge filmteams aan de hand van het thema ‘onbeweeglijk’ ieder een nieuwe korte film, van hersenspinsel tot final edit. Er werd gefilmd in ‘oorlogsgebieden’, leegstaande fabrieken, psychiatrische instellingen en gewone huiskamers. De films beleven hun première tijdens het Nieuwe Filmers festival op vrijdag 26 september in Theater aan de Parade en dingen mee naar de award het Paradepaardje.

Star | Team Rosebud
Jacob heeft eindelijk de moordenaar van zijn moeder gevonden, maar als hij voor de keuze tussen wraak of gerechtigheid staat, wat zal hij dan kiezen?
*Winnaar award Het Paradepaardje voor beste film

 

 
Rennen Bij Rood | Team Shibuya
Caroline en Sytse hebben een relatie waarin ze allebei andere verlangens hebben. Hoe ver zal Caroline gaan om haar geliefde Sytse bij zich te houden? Een gevecht tussen bindingsangst en verlatingsangst.

 

 

NF2014-OkeHoudoe

Oke Houdoe | Team Our Quest For Guap
Oke Houdoe gaat over een pas gescheiden man. Wanneer hij zijn laatste spullen komt ophalen, probeert hij er alles aan te doen om te blijven.
*Beste acteur: Duncan Meijering
 

 

 
Memento Mori | Team Tulp Fiction
Door de eeuwen heen maakt Dorit steeds hetzelfde verdriet mee: Oorlog, ziekte, verlies. Ze probeert zich nuttig te maken voor het goede, maar eindigt altijd met lege handen. Zal ze dit ooit accepteren?
*Beste sounddesign: Lars Burgwal.
*Beste DOP: Laurens van der Geer

 
NF2014-blindBlind | Team AVbv
Homohater Damien heeft flink te kampen met zijn blindheid. Zijn geliefde betekent alles voor hem, maar dan komt hij er achter dat zij niet is wie hij had gedacht… BLIND laat zien dat we ons te veel laten leiden door vooroordelen die zó diep in ons genesteld zijn, dat we deze niet eens meer als vooroordelen herkennen in onszelf.