One Week Film Project

‘De Roller Coaster die filmmaken heet!’

Met 5 filmteams, de teamcaptains   GLANZEND GEEL – team captain Robin de Ridder   SOJAMJO – team captains Jamie Manders & Jori van Duifhuizen   BELIEVE IT NOW – team captain Merel van Oostrum   ROSEBUD – team captain Jan van Ooijen   NO SURRENDER – team captain Frank Janssens

Het One Week Film Project van 13 t/m 17 augustus gaat van start vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch! Vijf filmteams gaan de zenuwslopende uitdaging aan: in één [werk] week tijd een korte film maken, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre! Den Bosch, de Verkadefabriek is het centrale hart van het ONE WEEK FILM project, maar filmen kan overal!

De One Week, een creatieve rollercoaster met een onverbiddelijke deadline om 17:00u op vrijdag de 17e! Deadline niet gehaald !? Dan wordt de film wel vertoond, maar dingt deze niet mee naar de prijzen die uitgereikt worden op 8 september tijdens het Nieuwe Filmers Film festival in de Verkadefabriek.

LEES het interview met team NO SURRENDER op de site van Omroep Brabant
LUISTER naar het aanstekelijke verhaal van Klaas van Eijkeren algemeen filmcoach ONE WEEK FILM PROJECT & filmer.

[opname filmcafe#4 11 juli j.l., interview met Coen Haver]

Programma ONE WEEK [besloten] * Ma. 13 – ontvangst teamleiders met kernteam, bekendmaking opdrachten die verwerkt moeten worden in de film en start schrijven filmscript. ‘s-Middags speeddatesessies met vier filmvak coaches op basis van de eerste scriptversie.* Di. 14 en wo. 15 – het NF team met algemeen filmcoach Klaas van Eijkeren bezoekt de verschillende filmlocaties. Voor advies en making of film, foto’s. Gedurende de hele week kunnen de teams met vragen terecht bij de filmcoach.* Do. 16 en vrij. 17 –  monteren en editen van de film, beeld en geluid door filmteams op zelfgekozen locaties.* Vrij. 17 – 17u. deadline!, inleveren compleet afgewerkte film bij het NIEUWE FILMERS team in de Verkadefabriek. Uitblazen en afkicken! Wat eten en drinken begeleid door filmmuziek van Dj Losse Veter!

Coaches 

  • Klaas van Eijkeren regisseur – COACH algemeen en regie
  • Frans van Lokven docent media video & geluid – COACH geluid, camera/cameratechnieken
  • Colinda Bongers, spelregisseur, film director, producer – COACH spelregie
  • Joeri Pruys scenarioschrijver; screenwriting advice and film lecturer – COACH scenario

De korte films uit deze 5e One Week Film Project editie gaan op vrijdag 8 september feestelijk in première in de Verkadefabriek Den Bosch tijdens het Nieuwe Filmers Film Festival!  Een avondvullend programma met de vijf filmpremières, interviews met de makers en uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2018 mét de extra prijzen, Publieksprijs en categorieprijzen door een professionele filmvak jury. We sluiten af met een afterparty met filmmuziek door Dj Losse Veter! Kaarten zijn [binnenkort] te koop 7,50 euro aan de kassa en via de website van de Verkadefabriek   [8,50 euro via telefonische reservering bij de Verkadefabriek].

Kijk hier voor foto’s van de ONE WEEK in 2017

De procedure verliep dit jaar als volgt: Je stelt voor je aanmelding zelf je team samen. Leest eerst de deelname specificaties & voorwaarden 2018 en vult het inschrijfformulier 2018 in. Zoek je nog mensen om je team mee te vormen? Dan kun je terecht op de Facebookgroup One Week Filmproject- gezocht & aangeboden .Bij de NF filmcafés op 18 april, 16 mei, 13 juni, 11 juli kon je andere filmmakers en eventueel potentiële teamleden ontmoeten.