One Week Film Project

ONE WEEK FILM PROJECT 9 T/M 13 AUG. 2019
PODCAST  ‘DE REGISSEUR IS DÉ BAAS ..!!  WAT KUN JE VERWACHTEN VAN KLAAS VAN EIJKEREN ALS  ALG. COACH TIJDENS DE ONE WEEK!
PODCAST  ‘NEGEER HET STEMMETJE DAT ZEGT DAT ‘T NIET KAN!’
aldus regisseur Jan Van Ooijen en First AD Majorie Brouns, winnaars One Week 2018. Hoe hebben ze dat vorig jaar zelf gedaan!?

persbericht one week

Vrijdag 9 augustus was het zover! Het One Week Film project van Nieuwe Filmers ging van start – in 5 dagen een korte film maken- van vrijdag 9 t/m dinsdag 13 augustus in Den Bosch, met de Verkadefabriek, onze partner, als het centrale hart van het One Week film project. Maar filmen kan overal in Den Bosch en de rest van het land!  Check de FOTO’S van de One Week 2019

De teams:

Heads Up Productions –  regie Indra van ’t Hooft, Arnhem

Zwart – regie Kiki Henger, Den Bosch

Bruut Unlimited – regie Daan Venmans, Raamsdonkveer

Kraftstoff – regie Dimitri Janssen en en Madse Krivokutya , Amsterdam

Filmmakers Collective – regie Mitchell van Vuren, D’Haag

Polako – regie Roy de Haan en Bas van den Ing, Den Bosch

Super Media Bros – regie Joris Sluiter, Den Bosch

The Times Flies – regie Jelle Klokman, E’Hoven

Filmers United – regie Wouter Springer, Soest

Deze negen filmteams gaan de zenuwslopende uitdaging aan – een volledige korte film maken in 5 dagen in elk denkbaar genre! Een creatieve rollercoaster met een onverbiddelijke deadline op dinsdag 13 augustus om 17:00u! Deadline niet gehaald, dan wordt de film wel vertoond tijdens het Nieuwe Filmers Festival op 7 september, maar dingt deze niet mee naar de film award Het Paradepaardje met de geldprijs t.w.v. € 2750,- Gelukkig wel naar de Publieksprijs en de negen categorieprijzen. Alle prijzen worden op 7 september uitgereikt door een landelijke professionele filmvakjury. Nieuwe Filmers biedt alle teams ook twee extra prijzen in het natraject na het festival; een One Hour Exclusive Date met een filmdistributie professional én een besloten ‘masterclass’ door de vakjury, n.a.v. het juryrapport [zie prijzen].

16 filmteams uit Den Bosch en de rest van het land hebben zich voor deze 6e One Week editie aangemeld. De 9 teams zijn geselecteerd door een commissie met drie filmprofessionals i.s.m. het Nieuwe Filmers team. De keuze voor de teams is gebaseerd op een vooraf ingestuurd filmidee, motivatie, eerder gemaakte films en de teamsamenstelling. Elk team is ingeschreven door een teamcaptain, niet ouder van 35 jaar. Deze leeftijdsgrens geldt ook voor de leden van het basisteam; regie, scenario en productie. Voor de andere teamleden geldt geen leeftijdsgrens. De teams bestaan uit gemiddeld 15 -20 cast & crewleden zoals acteurs, camera- licht-  en geluidmensen, muzikanten, voor productie, catering en editing, enz!

FILMPREMIERES & PRIJZEN

De 9 korte films gaan op zaterdag 7 september feestelijk in première in de Verkadefabriek Den Bosch tijdens het Nieuwe Filmers Festival. Een avondvullend programma met filmpremières, interviews met de makers, voorlezen van het jury rapport en de spetterende uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2019, de Publieksprijs  en de 9 extra individuele categorieprijzen. We sluiten af met een afterparty met filmmuziek door Dj Losse Veter!

PRIJZEN: als filmplatform vinden we het belangrijk dat er nieuwe films gemaakt worden. De winnaar van de Film award Het Paradepaardje 2019 ontvangt daarom een geldprijs t.w.v. € 2.750,- Dit prijzengeld bestaat uit een bijdrage van € 500 euro door het Hermes Kunst & Cultuurfonds, een BudgetCam waardecoupon t.w.v. € 750,- en € 1500,- vanuit SOLOS Nieuwe Filmers gefinancierd uit het budget van Van den Udenhout- Chappin Cultuurfonds Prijs 2018-19. Het prijzengeld moet binnen 1 jaar door de winnaar / het winnende team worden besteed aan de realisatie van een nieuwe film [fictie, docu,animatie]! Nieuwe Filmers biedt hen in de opstart een filmproducent als coach. De winnende film wordt vertoond tijdens het Eindhovens Film Festival, najaar 2019.

Publieksprijs t.w.v. € 200,- euro + 2 kaarten Industry Day Go Short én

Negen individuele categorieprijzen: Beste regie, Beste scenario, Beste Acteur m/v, Beste Sounddesign, Beste Camera DOP (director of photography), Beste Editing, Beste Production Design & Beste Muziek!

Extra prijzen voor alle deelnemende teams in het Natraject: – de One Hour Exclusive Date met filmdistributieprofessional Wouter Janssen van Some Shorts t.b.v. distributiemogelijkheden voor hun film, gefinancierd door SOLOS Nieuwe Filmers uit het budget van Van den Udenhout- Chappin Cultuurfonds Prijs 2018-19. Én een besloten ‘masterclass’ door de vakjury, n.a.v. het juryrapport, als extra exclusief coaching moment, met bespreking per film.

TIPS & TRICKS

– schrijven voor korte film – door scenarist Joeri Pruys !? Wil je meer weten beluister de PODCAST en/of LEES het interview met Joeri uit Filmcafe #2- 29 mei j.l.

IMPRESSIE ONE WEEK 2018

Kijk hier voor FOTOS van de ONE WEEK in 2018 – CHECK Making Of van het ONE WEEK FILM PROJECT 2018. Aftermovie door Ijen Tervooren.

2018 – DE FILM TRAILERS !

HEIN / ROSEBUD / BADMAN / 2034 / EINDZEGE 5 korte films gemaakt tijdens het – One Week Film Project – 13 t/m 17 augustus 2018 van NIEUWE FILMERS, landelijk filmplatform mét festival voor jonge filmmakers. De films gaan op za. 8 september 2018 in première tijdens het Nieuwe Filmers […]Lees meer »