One Week Film Project

FILMMAKERS OPGELET!  – ONE WEEK FILM PROJECT – 9 t/m 13 AUGUSTUS.
Doe mee! Inschrijven kan t/m 7 juli! Het filmidee/ half A4tje moet voor 15 juli bij ons binnen zijn!

Lees zorgvuldig de wedstrijdvoorwaarden! Vul dan het aanmeldformulier in! Vragen?! Mail ons info@nieuwefilmers.nl  

Vrijdag 9 augustus is het zover! Dan gaat het One Week Film project van Nieuwe Filmers van start – in 5 dagen een korte film maken- van vrijdag 9 t/m dinsdag 13 augustus in Den Bosch, met de Verkadefabriek als het centrale hart van het One Week film project. Maar filmen kan overal!

Maximaal 10 filmteams gaan deze zenuwslopende uitdaging aan – een volledige korte film maken in 5 dagen, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre! – Een creatieve rollercoaster met een onverbiddelijke deadline op dinsdag 13 augustus, 17:00u! Deadline niet gehaald !? Dan wordt de film wel vertoond tijdens het Nieuwe Filmers Festival op 7 september, maar dingt deze niet mee naar de film award Het Paradepaardje met de geldprijs t.w.v. € 2750,- . Gelukkig wel met de Publieksprijs en de zeven categorieprijzen!

Nieuw tijdens deze 6e One Week Film project editie is dat de teams hun filmidee van maximaal een half A4 lengte vooraf inleveren. Het Nieuwe Filmers team selecteert daaruit maximaal 10 filmideeën. Hierdoor komt er meer ruimte voor de basisteams om hun cast en crew tijdig te benaderen en is er meer tijd tijdens de One Week Film project voor het uitschrijven van het scenario en om een goede film te maken.

FILMPREMIERES & PRIJZEN

De korte films gaan op zaterdag 7 september feestelijk in première in de Verkadefabriek Den Bosch tijdens het Nieuwe Filmers Festival. Een avondvullend programma met filmpremières, interviews met de makers en uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2019 mét € 2750,- prijzengeld, de Publieksprijs t.w.v. € 200,- euro + 2 kaarten Industry Day Go Short en de 7 extra individuele categorieprijzen voor Beste regie, Beste scenario, Beste Acteur m/v, Beste Sounddesign, Beste Camera DOP (director of photography), Beste Editing & Beste Production Design!

We sluiten af met een afterparty met filmmuziek door Dj Losse Veter!

Persbericht One Week Film Project

TIPS & TRICKS

– schrijven voor korte film – door scenarist Joeri Pruys !? Wil je meer weten beluister de PODCAST en/of LEES het interview met Joeri uit Filmcafe #2- 29 mei j.l.

IMPRESSIE ONE WEEK 2018 – Kijk hier voor FOTOS van de ONE WEEK in 2018 – CHECK Making Of van het ONE WEEK FILM PROJECT 2018. Aftermovie door Ijen Tervooren.

2018 – DE FILM TRAILERS !

HEIN / ROSEBUD / BADMAN / 2034 / EINDZEGE 5 korte films gemaakt tijdens het – One Week Film Project – 13 t/m 17 augustus 2018 van NIEUWE FILMERS, landelijk filmplatform mét festival voor jonge filmmakers. De films gaan op za. 8 september 2018 in première tijdens het Nieuwe Filmers […]Lees meer »