One Week Film Project

mp2017-08-161-dscf0573

ONE WEEK FILM project 

14 t/m 18 augustus 2017, vanuit Verkadefabriek in Den Bosch. Zeven filmteams van een nieuwe generatie filmers uit Nederland deden mee aan het ONE WEEK FILM project. Elk team stond onder leiding van een teamcaptain, niet ouder dan 30 jaar,  deze heeft zich bij NIEUWE FILMERS aangemeld met een compleet team dat nodig is om een korte filmproductie in korte tijd te realiseren. Den Bosch is het centrale hart van het ONE WEEK FILM project, maar filmen kon overal!

De ONE WEEK startte op maandagochtend 14 augustus met ontvangst van de teamleiders en een deel van hun filmteam in de Verkadefabriek en volgt de bekendmaking van de opdracht die verwerkt moet worden in de film die ze gingen maken. Dit is een kleine bemoeienis van de organisatie met de inhoud van de film bedoeld om te verifiëren dat de film daadwerkelijk in die week gemaakt is. Daarna startte de teams direct met het schrijven van de eerste versie van hun filmscript.In de middag bespraken de teams tijdens een speeddatingsessie met filmvak coaches de eerste filmscriptversies. Doel  is de jonge filmers te adviseren over uiteenlopende aspecten van het film maken zoals camera, spel, geluid, regie, productie, scriptschrijven. Gedurende de hele week konden de teams met vragen terecht bij een overall filmcoach.

Op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus bezocht het NIEUWE FILMERS team met de algemeen filmcoach Ruut van der Beele de verschillende filmlocaties om waarnodig de teams te helpen met inhoudelijke en/of praktische adviezen.

Op vrijdag 18 augustus moesten om 17u. de compleet afgewerkte film inleverd zijn bij het NIEUWE FILMERS team in de Verkadefabriek. Te laat inleveren betekent niet meedingen naar de filmaward Het Paradepaardje 2017 en de extra prijzen, wel vertoning tijdens het NIEUWE FILMERS FILMFESTIVAL op 8 september in de Verkadefabriek.

Foto’s van het ONE WEEK FILM PROJECT

One Week Filmproject 2014: “Die fijne rollercoaster bubbel die ‘filmmaken’ heet”

It’s a wrap! Van 11 t/m 15 augustus vond het One Week Filmproject van Nieuwe Filmers plaats in ‘s-Hertogenbosch. Vijf teams van een nieuwe generatie filmers maakten aan de hand van het thema ‘onbeweeglijk’ ieder een nieuwe korte film, van hersenspinsel tot final edit. Er werd gefilmd in ‘oorlogsgebieden’, psychiatrische […]Lees meer »