4 Filmcafés

DATA > wo 24 april – 29 mei – 19 juni – 24 juli

Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De interviews met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers! Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers. Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis.

FILMCAFE#1 – WO 24 APRIL –  Programma pdf
ONZE GASTEN!

De prijswinnende Ronny van der Veer geluidsartiest, gespecialiseerd in foley [geluidseffecten], over zijn werkwijze en de betekenis van geluid in film. Hij zal tijdens het filmcafé demonstreren hoe en waarmee hij geluiden voor film maakt. Werkte o.a. mee aan de films ‘Riphagen’ ‘The Lobster’ en de Belgische film ‘Girl’ (onlangs genomineerd voor een Golden Globe].

In de serie Brabantse filmreleases zijn te gast regisseur Harry Verbeek en producent Monne Tuinhout, de makers van de recent uitgekomen dansfilm ‘Naar Huis’. Ze tonen fragmenten uit de film en vertellen hoe deze bijzondere film tot stand is gekomen. Met Jan Wouter Stam production sound mixer van ‘Naar Huis’ praten we over de betekenis van setgeluid voor de film.

In de rubriek Intermezzo geeft Wouter Jansen van Some Shorts Festival Distribution en expert op het gebied van korte films, filmfestivals en distributie en programmeur voor meerdere festivals waaronder Go Short, waardevolle filmdistributie tips voor korte films t.b.v. de komende One Week korte films. Onze nieuwe host van de avond is Ivan Hidayat, filmmaker bij Het Shot.

Binnenkort meer info over de gasten op deze site of kijk op onze event pagina . De onderwerpen van de filmcafe’s worden mede aangedragen door jonge filmmakers zelf!

Zie interviews met onderstaande GASTEN FILMCAFÉS #1#2#3#4 uit 2018   

Op foto San Fu Maltha en Dick Maas, tijdens Filmcafe #3 2018. Foto NF

2019 gasten filmcafés

FILMCAFÉ #1 Over – Sounddesign, muziek en geluid voor film & de Brabantse filmrelease ‘Naar Huis’ 24 april- Verkadefabriek Den Bosch – Nieuwe Filmers filmcafé #1 met vijf gasten > De prijswinnende Ronny van der Veer geluidsartiest, gespecialiseerd in foley [geluidseffecten-  Regisseur Harry Verbeek en producent Monne Tuinhout, de makers […]Lees meer »

2018 GASTEN FILMCAFÉS #1#2#3#4

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch documentairemakers / Rudi Brekelmans scenarist / Bert Scholiers scenarist en regisseur /  Daan Jongbloed documentairemaker / Dorien van de Pas Nederlands Film Fonds / Mike Weerts acteur en filmproducent / Marina Wijn casting director / Jamel Aattache producent en regisseur / Jessica Görter documentairemaker / […]Lees meer »

2016 Programma Filmcafés

In de aanloop naar het One Week Filmproject (8 t/m 12 aug) en het Nieuwe Filmers Festival (25 september) vindt weer een reeks Filmcafés plaats voor ontmoeting, filmvertoningen en lezingen: 18 mei, 15 juni en 20 juli 2016 in het Mariapaviljoen te Den Bosch en 7 september in de Willem […]Lees meer »

2015 Programma filmcafés

Filmcafés in 2015: Filmcafé #1 | woensdag 27 mei – 19:00u – 23:00u | W2 Poppodium Den Bosch Te gast: Richard de Maaré (Acteursspot.nl), production designer Ylinde Kuiper, Nikki van Olst (Filmdier.nl) en spelregisseur Natasja d’Armagnac Films: Bibbidi Bobbidi Boo van Nicky Groenewoud, selfie #365 project van Ivan Hidayat, korte […]Lees meer »