Filmcafés

3 FILMCAFÉS IN 2020 – 20/5 + 17/6 + 29/7

17/ 6 – FILMCAFE #2

Programma, gasten en vorm [online of Verkadefabriek] wordt binnenkort hier bekendgemaakt en op de facebook pagina van Nieuwe Filmers

20/ 5 – ONLINE FILMCAFE #1 – TERUGKIJKEN

– NU! Filmmakers tijdens Covid-19 crisis – Vijf filmmakers ‘gegijzeld’ door het Covid 19 virus. Hoe zijn ze nu bezig, hoe zien ze de toekomst? Daarna speeddaten.

Het Nieuwe Filmers filmcafé #1 van dit seizoen gaat over professionele jonge filmmakers, nu tijdens deze surrealistische COVID-19 tijd. In het project – Creataine: Filmmakers – laten ze in 5 korte videofilmpjes van maximaal 3 min, zien hoe ze ‘omgaan’ met deze crisis. Geen kommer en kwel, maar met de focus op de positieve dingen die gebeuren!

Filmcafe #1 kwam tot stand i.s.m. Didi Spaans creatief producent en masterstudent letterkunde en Lisa de Bye regisseur en producent. Didi Spaans heeft tijdens de quartantaine onderzoek verricht onder filmmakers. Samen bedachten ze het – Creatine: Filmmakers – project met de 5 korte documentaire filmpjes gemaakt door filmmakers gegijzeld door het Covid-19 virus. Op woensdag 20 mei waren beide te gast in het online Filmcafé en sprak onze host Cherl Mauer in een livestream uitzending hierover met hen en de 5 filmmakers. De interviews zijn afgewisseld met filmmuziek verrassingen door Dj Losse Veter. Tijdens de live uitzending kon het publiek vragen stellen via de chat.

De 5 filmmakers

  • Jan van Ooijen – cameraoperator, cameraman/D.O.P. Jan van Ooijen Visueel
  • Elja ten Velden – gespecialiseerd in productie van film en evenementen.
  • Sven Peetoom – creator, director, editor
  • Thymo Boog – freelance Composer, sound designer TAB MediaMusic
  • Robin de Ridder – videograaf, fotograaf, Romedia Films
NF en Covid-19

In 2020 presenteren we de zevende Nieuwe Filmers editie. Zolang de Covid-19 crisis aanhoudt bieden we de NF projectonderdelen in aangepaste vorm aan. Filmcafe #1 maakt onderdeel uit van het Nieuwe Filmers programma 2020 en stond oorspronkelijk gepland in de Clubzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch, onze partner.

Gebruikelijk is het Filmcafé een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De interviews met de filmgasten door onze host Cheryl Mauer worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers! Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers. Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis, doneren mag! De onderwerpen van de filmcafe’s worden mede aangedragen door jonge filmmakers zelf!

2019 Gasten filmcafés

FILMCAFE #4 – 24 JULI – DE FILMLOCATIE & FIRST AD & DE ONE WEEK wo 24 juli 19:30 u Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch, gratis!  zie programma pdf  Host Filmcafé #4 is acteur en presentator Pepijn Koolen   Als acteur heeft Pepijn Koolen kennis en ervaring op het gebied van […]Lees meer »

2019 AFTERMOVIES FILMCAFES

Nieuwe Filmers organiseert 4 filmcafe’s in aanloop naar het One Week Film project 9 t/m 13 augustus. Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De inter-views met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. […]Lees meer »

2018 GASTEN FILMCAFÉS #1#2#3#4

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch documentairemakers / Rudi Brekelmans scenarist / Bert Scholiers scenarist en regisseur /  Daan Jongbloed documentairemaker / Dorien van de Pas Nederlands Film Fonds / Mike Weerts acteur en filmproducent / Marina Wijn casting director / Jamel Aattache producent en regisseur / Jessica Görter documentairemaker / […]Lees meer »

2016 Programma Filmcafés

In de aanloop naar het One Week Filmproject (8 t/m 12 aug) en het Nieuwe Filmers Festival (25 september) vindt weer een reeks Filmcafés plaats voor ontmoeting, filmvertoningen en lezingen: 18 mei, 15 juni en 20 juli 2016 in het Mariapaviljoen te Den Bosch en 7 september in de Willem […]Lees meer »

2015 Programma filmcafés

Filmcafés in 2015: Filmcafé #1 | woensdag 27 mei – 19:00u – 23:00u | W2 Poppodium Den Bosch Te gast: Richard de Maaré (Acteursspot.nl), production designer Ylinde Kuiper, Nikki van Olst (Filmdier.nl) en spelregisseur Natasja d’Armagnac Films: Bibbidi Bobbidi Boo van Nicky Groenewoud, selfie #365 project van Ivan Hidayat, korte […]Lees meer »