2017 FILMCAFE#3 @ VERKADEFABRIEK MET AFTERMOVIE

14 juni 2017 Verkadefabriek Den Bosch met gasten Aydin Dehzad van Kaliber films, Tim Smit regisseur Sf film Kill Switch en product designers Estrella Dewi de Graaf en Romke Faber. Host van deze avond was Hugo Emmerzael, filmcriticus, filmprogrammeur en film lector.

Thema#1 – Over de landgrenzen – films maken met buitenlandse met partners;

Aydin Dehzad, producent van het internationaal georiënteerde filmbedrijf Kaliber films. Over de co-production market tijdens het 67e Internationaal Filmfestival van Berlijn. Aydin is producent van o.m. de film ‘MNK Boy’ van regisseur Mete Gümürhan, de eerste Nederlandse filmproductie geselecteerd voor de Talent Project Market tijdens het Filmfestival Berlijn.

Tim Smit, regisseur/visual director over zijn nieuwe in Hollywood geproduceerde SF film ‘Kill Switch’. In 2009 werd Tim wereldnieuws met zijn youtube filmhit  ‘What’s in the box’ waarna hij benaderd werd door verschillende Amerikaanse studio’s.  Acht jaar later, op 28 mei j.l. is Kill Switch in première gegaan. Over de turbulente geschiedenis, het maakproces van de film en de weg er naartoe!

Thema#2 – Belang van production design – verantwoordelijk voor het visuele concept van een film- en/of tv productie;

Estrella Dewi de Graaf, jonge product designer van o.m. de film ‘Dimension of None’ winnaar filmaward Het Paradepaardje NIEUWE FILMERS FESTIVAL 2016 en ‘Onderbeds’ de HKU afstudeer film van regisseur Robin de Ridder.

Romke Faber, production designer van de films ‘Kill Switch’, ‘In het niets (over de Bijlmerramp) en ‘de tv film ‘Vrij’ en de de NTR Kort ‘Groei’ die onlangs een prijs won in Italië. Romke houdt zich ook bezig met het concept van world building: het ontwerpen van digitale omgevingen waaruit verhalen kunnen ontstaan.
Nieuw!
de column van Hugo Emmerzael, thema is ‘Hoe wérkt het in de filmwereld

Film en Montage Jorney Leysner SOLOS NIEUWE FILMERS https://www.nieuwefilmers.nl