2019 AFTERMOVIES FILMCAFES

Nieuwe Filmers organiseert 4 filmcafe’s in aanloop naar het One Week Film project 9 t/m 13 augustus. Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De inter-views met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers! Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers. Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis.

FILMCAFÉ #4  24 JULI

DE FILMLOCATIE & FIRST AD & HET ONE WEEK FILM PROJECT 2019

Over – nooit in de spotlights maar onmisbaar voor film; de opnameleider, de locatiescout en de locatiemanager & Het One Week Film project 2019 met de winnaar van 2018

In Nieuwe Filmers Filmcafé #4, het laatste filmcafé voor de start van de One Week Filmproject [9 t/m 13 aug] ontvangt onze host Pepijn Koolen vijf filmgasten; 

De spin in het web op de filmset Marjan Lammers, first assistent director en opnameleider van o.a. ‘Oorlogsgeheimen’ ‘Papas Tango’ ‘De Maatschap’ ‘Kamp Holland’ ‘Swipe’ ‘Klokhuis’ en ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ (NTR) en nu net klaar met ‘Jackie en Oopjen’ (jeugdfilm). Met Benjamin Hendriks praten we over zijn ervaringen als locatiemanager voor films en tv series als ‘Dunkirk’, ‘Lyrebird’ (een Ridley Scott productie), ‘Smeris’  [Tilburg opgenomen], ‘Zwaar verliefd’ [Den Bosch opgenomen], ‘Flikken Maastricht’, ‘Moordvrouw’ en ‘Penoza’.

– Gasten i.k.v. van het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ van 9 t/m 13 augustus zijn: Klaas van Eijkeren regisseur, schrijver en producent, van o.a. ‘The Fox’ ‘Patria’ en ‘Infidèle’. Klaas stelt zich voor als algemeen coach van het aankomende One Week Film project 2019. Jan van Ooijen regisseur, cameraman en winnaar van het One Week Film project 2018 met de film ‘Routes Familières’ én Majorie Brouns over haar werkwijze als first assistent director bij de film. We sluiten de avond af met vertoning van de film ‘Routes Familières’.

FILMCAFE #3  19 JUNI

Over – Wat is animatie en hoe wordt het ingezet & kan je een animatie maken in 5 dagen!?

Te gast Yvonne van Ulden creatief producent, script coach, filosoof en docent met specifieke focus op animatie, live actionfilm en virtual reality. Ze is Nederlands ambassadeur bij The European Animation Awards.  I.k.v.de serie Brabantse releases ontvingen we Matty Jorissen animatie regisseur van de mooie en prijswinnende animatiefilm ‘From The Snow-Covered Hill’, en mede eigenaar van de 2D animatiestudio ‘Matte! Nande? In de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ waren onze gasten Ron Schuijt illustrator, animator en striptekenaar en Niels van Herk art director bij Funk-e Animation en mede maker van ‘Hartstocht’ [2015], de eerste korte en tevens prijswinnende animatiefilm ooit gemaakt tijdens een 48h project [door 6 Funk-e Animations teamleden plus een vriend]. En Joost Lieuwma schrijver, regisseur en animatie filmmaker. Mede eigenaar van animatiestudio Frame Order en maker van Cartoon Box; wekelijks korte humoristische animatiefilms variërend van 30 seconden tot een 1 minuut. Voor deze animatiefilm editie werken we samen met Roy de Haan animator uit Den Bosch.

FILMCAFE #2  29 MEI

Over de rol en het belang van de Art Department in film, de recent uitgebrachte Brabantse film ‘BLUE VIRGIN’ & de rubriek Intermezzo met scenario schrijven voor korte film!

Te gast zijn Rolf te Booij special effects artist en production designer van RFX propmaking en de makers van de recent uitgekomen en prachtig ‘vormgegeven’ film ‘Blue Virgin’; Tim Klok regisseur, Joeri Pruys screnarioschrijver, Lotte Loos art director en Tina de Frétes kostuumontwerper en hair en make-up specialist. Aan de hand van de film praat onze host Ivan Hidayat met hen over het schrijf- en maakproces, de rol én het belang van de art department, over worldbuilding en de onderlinge samenwerking.

In de rubriek Intermezzo geeft Joeri Pruys scenarioschrijver, producent en all round filmmaker
tips & trics over scenario schrijven voor een korte film die in korte tijd gemaakt moet worden. Interessant in de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ van 9 t/m 13 augustus.

FILMCAFE #1 24 APRIL

Over – Sounddesign, muziek en geluid voor film & de Brabantse filmrelease ‘Naar Huis’

Het eerste Nieuwe Filmers filmcafé in dit seizoen met vijf gasten uit de filmwereld! De prijswinnende Ronny van der Veer geluidsartiest, gespecialiseerd in foley [geluidseffecten], over zijn werkwijze en de betekenis van geluid in film. Hij zal tijdens het filmcafé demonstreren hoe en waarmee hij geluiden voor film maakt. In de serie Brabantse filmreleases zijn te gast regisseur Harry Verbeek en producent Monne Tuinhout, de makers van de recent uitgekomen dansfilm ‘Naar Huis’. Ze tonen fragmenten uit de film en vertellen hoe deze bijzondere film tot stand is gekomen. Met Jan Wouter Stam production sound mixer van ‘Naar Huis’ praten we over de betekenis van setgeluid voor de film. In de rubriek Intermezzo geeft Wouter Jansen, vanSome Shorts festival distribution, waardevolle filmdistributie tips voor korte films t.b.v. de komende One Week korte films. Onze nieuwe host van de avond is Ivan Hidayat, filmmaker bij Het Shot.