Nieuwe Filmers


NIEUWE FILMERS is een landelijk filmplatform voor jonge professionele filmmakers. Film platform for young professional filmmakers.

UPDATE NIEUWE FILMERS 2021
Ruut van der Beele, regisseur, en Coen Haver, writer, director and creative producer onderzoeken op dit moment de mogelijkheid om vanaf het najaar  2021 het programma van Nieuwe Filmers op maandelijkse basis terug te laten komen. Ook de mogelijkheden van een terugkeer van het One Week Filmproject per 2022 wordt onderzocht.
Met veel enthousiasme en plezier hebben wij op vraag van en samen met vele jonge- en oudere filmprofessionals het NIEUWE FILMERS concept bedacht, vormgegeven, opgezet en jarenlang doorontwikkeld tot het bijzondere filmplatform wat het nu is. Met het grote netwerk, de samen-werkingspartners, een jaarlijks programma met filmcafés, masterclasses, workshops, een One Week Filmproject, het NF Filmfestival en een natraject met filmvertoningen op verschillende podia binnen en buiten Den Bosch.
NIEUWE FILMERS is onderdeel van Stichting SOLOS. Wij gaan met SOLOS stoppen en het is tijd voor een nieuwe wind voor NIEUWE FILMERS…Hartelijke groet van Marcus Peters en Marjoes Corsten.

———————————————————————————————

AFTERMOVIE ‘DIT WAS NIEUWE FILMERS 2020’

Een terugblik op de 7e Nieuwe Filmers editie. Met beelden uit de verschillende Filmcafés, de Workshops, het One Week Film project en het Nieuwe Filmers Festival! Check ook de FOTO’S van 2020!

Het Nieuwe Filmers concept is ontwikkeld op vraag van en i.s.m. jonge filmmakers. Wordt georganiseerd door SOLOS NIEUWE FILMERS  i.s.m. de Verkadefabriek. Partners zijn De Verkadefabriek, gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Nieuwe Filmers op fb www.facebook.com/nieuwefilmers

2019 Gasten filmcafés

FILMCAFE #4 – 24 JULI – DE FILMLOCATIE & FIRST AD & DE ONE WEEK wo 24 juli 19:30 u Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch, gratis!  zie programma pdf  Host Filmcafé #4 is acteur en presentator Pepijn Koolen   Als acteur heeft Pepijn Koolen kennis en ervaring op het gebied van […]Lees meer »

2019 AFTERMOVIES FILMCAFES

Nieuwe Filmers organiseert 4 filmcafe’s in aanloop naar het One Week Film project 9 t/m 13 augustus. Een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De inter-views met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. […]Lees meer »

PRIJS! VOOR NIEUWE FILMERS

SOLOS NIEUWE FILMERS ontving 28 maart jl. in de Verkadefabriek de – Van den Udenhout Chappin Cultuurprijs 2018/2019 – voor het NIEUWE FILMERS concept! Op foto v.l.n.r. Mike van der Geld wethouder Cultuur Den Bosch, Marjoes Corsten, Kurt Verhees directeur Van den Udenhout en Marcus Peters UIT HET P E […]Lees meer »

2018 MASTERCLASS #4 TIPS & TRICKS door PETER EN PETRA LATASTER

PERSBERICHT – Nieuwe Filmers i.s.m. Verkadefabriek ‘Van idee naar documentaire’  masterclass #4 – wo 28 november 2018 – 19:30u – filmzaal 2 Verkadefabriek Den Bosch Nieuwe Filmers had de gerenommeerde documentairemakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster uitgenodigd om naar Den Bosch te komen voor een masterclass over documentaire maken. Een […]Lees meer »

2018 GASTEN FILMCAFÉS #1#2#3#4

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch documentairemakers / Rudi Brekelmans scenarist / Bert Scholiers scenarist en regisseur /  Daan Jongbloed documentairemaker / Dorien van de Pas Nederlands Film Fonds / Mike Weerts acteur en filmproducent / Marina Wijn casting director / Jamel Aattache producent en regisseur / Jessica Görter documentairemaker / […]Lees meer »