Nieuwe Filmers Festival

Zaterdag 7 september 2019 – Grote zaal Verkadefabriek Den Bosch, filmpremieres en uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2019 mét de extra geldprijzen t.w.v. 2750 euro!

NIEUWE FILMERS FESTIVAL – feestelijke première avond van de korte films gemaakt tijdens het One Week Film Project 2019 met Q&A met de filmmakers. Na het voorlezen van het juryrapport volgt de spetterende uitreiking van de film award het Paradepaardje met de extra prijzen t.w.v. 2750 euro!

De jury reikt ook categorieprijzen uit voor ‘Beste regie’, ‘Beste scenario’, ‘Beste acteur m/v’, ‘Beste sounddesign’, Beste camera DOP’ (director of photography), ‘Beste editing’ en’ Beste production design!’ Het publiek kiest de winnaar van de Publieksprijs. Afsluitend is er een ‘afterparty’ en meet en greet met de filmmakers in de foyer van de Verkadefabriek. Check de AFTERMOVIE uit 2018 door Jorney Leijsner en Ijen Tervooren

De korte films die in première gaan worden gemaakt tijdens het One Week Film Project in augustus; teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers maken in één week tijd ieder een nieuwe korte film in elk denkbaar genre!

De film award Het Paradepaardje winnen betekent erkenning voor het talent van de jonge regisseur en de teamleden en een stimulans in hun ontwikkeling als filmmakers. Daarom ontvangen ze bij de film award ook extra prijzen uit handen van onze sponsoren BudgetCam en Hermes Kunst & Cultuurfonds. Het publiek maakt tijdens deze filmavond kennis met zowel het inspirerende filmwerk alsook met de gedreven jonge regisseurs, scenarioschrijvers, acteurs en vele anderen!

 

Winnaars 2018- Bekijk de TRAILERS van de films-

Winnaar Film Award Het Paradepaardje
ROUTES FAMILIERES team Rosebud, regie Jan van Ooijen [geen trailer]

Publieksprijs
ROUTES FAMILIERES team Rosebud, regie Jan van Ooijen

Best Sounddesign                                                                                                                                                                                                              HEIN Setgeluid/ sound designer: Marcel van Hassel

Best Camera DOP (director of photography)
BADMAN DOP: Nick Janssen

Best Editing
Routes Familières Editor: Ilona van Kempen

Best Production Design
BADMAN het hele team No Surrender

Best Acting V
Routes Familières rol v. Vera: Mirjam Mertens

Best Acting M
BADMAN rol v. Hein: Justin van Dijk

Beste Scenario
Routes Familières Nena Tijsma

Beste Regie
Routes Familières regie Jan van Ooijen

Het NF Festival 2018 werd mede mogelijk gemaakt door de Verkadefabriek, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Travel Doctor, Gofilex Zeist, Hermes Kunst & Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds / Slingsby van Hoven Fonds, Rotary ‘s-Hertogenbosch Centrum en Budgetcam Cameraverhuur en BAAK Den Bosch. NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.

2018 – DE FILM TRAILERS !

HEIN / ROSEBUD / BADMAN / 2034 / EINDZEGE 5 korte films gemaakt tijdens het – One Week Film Project – 13 t/m 17 augustus 2018 van NIEUWE FILMERS, landelijk filmplatform mét festival voor jonge filmmakers. De films gaan op za. 8 september 2018 in première tijdens het Nieuwe Filmers […]Lees meer »

2014 Jury bekroont Star als winnaar Nieuwe Filmers Festival

Een mooie avond afgelopen vrijdag tijdens het Nieuwe Filmers Festival: alle teams van het One Week Filmproject weer bij elkaar, in interviews terugblikken op het maakproces en natuurlijk genieten van de films op bioscoopformaat! Het Paradepaardje werd feestelijk uitgereikt aan Team Rosebud (en in het bijzonder regisseur Jan Van Ooijen) […]Lees meer »