2017 AFTERMOVIE NIEUWE FILMERS FESTIVAL

7 KORTE FILMPREMIÈRES OP 8 SEPTEMBER 2017!

Vrijdag 8 september vond de vierde editie van het Nieuwe Filmers Film Festival 2017 plaats in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Een avondvullend feestelijk programma met premières van zeven korte films gemaakt voor het ONE WEEK FILM project 2017 en interviews met de makers.

Na het voorlezen van het juryrapport door de filmvakjury volgde een spetterende uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2017 met twee extra prijzen aan de regisseur van de winnende film!  Ook reikt de jury prijzen uit in de categorieën: ‘beste acteur en actrice’, ‘beste DOP’ [director of photography], ‘beste sounddesign’, ‘beste editor en ‘beste productie design’. Het publiek kiest dit jaar ook! De film met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs. Afsluitend was er een ‘afterparty’ met DJ Losse Veter en meet en greet met de filmmakers.

De zeven korte films die in première gaan zijn gemaakt tijdens het One Week Filmproject van 14 t/m 18 augustus. Zeven teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers maakten in één week tijd ieder een nieuwe korte film van maximaal 10 minuten, van script tot eind montage en in elk denkbaar genre!  Met hun film dingen de teams mee naar de felbegeerde film award Het Paradepaardje 2017 die uitgereikt wordt door een professionele filmvakjury met Ilona van Heeckeren  filmprogrammeur o.a. Verkadefabriek, San Fu Maltha Fu Works, filmproducent van grote films als Zwartboek, Alberta, Oorlogswinter, Een echte Vermeer, Tirza e.v.a., Mike Weerts acteur speelde o.a in de films Borgman (Alex van Warmerdam), De Bende van Oss (Andre van Duren), de telefilm Op de Dijk (Mirjam de With) en Of ik gek ben (Frank Lammers).

De zeven première films:

Onder dwang – regie Tristan van Doorn van team Filmers United > ‘Iris wordt om onbekende redenen ontvoerd en opgesloten door een gemaskerde psychopaat’.

Dianthus – regie Maury van Loon van team Entropolis >’Een verloren jonge dame probeert zichzelf te verlossen van haar verleden zonder stil te staan bij wat dat betekent voor haar zijn’.

Desi – regie Juul van der Plas van team Skatti, > ‘Drie vrienden, verliefd op dezelfde vrouw. Kiezen zij voor haar of voor elkaar?’

Agent [..] – regie Robin de Ridder en Marlies Smeenge van team Glanzend Geel > ‘Wanneer de duistere graaf Pravda op het punt staat om de hele wereld te laten overstromen, als wraak voor de dood van zijn dochter, krijgen de blinde geheim agent Leo en een jonge agent die zijn naam nog moet verdienen, de opdracht om de graaf te stoppen’.

Intrus – regie Tim Ewalts van team Phantom > ‘Een mentaal gebroken, passieve 40-er moet de aanwezigheid van een ongewenst persoon verdragen om in te zien dat hij zelf iets aan zijn situatie moet veranderen’.

Kielzog – regie Carilijne Pieters en Jesse de Vries van team PointofU > ‘Zij volgde hem naar het water, hij volgt haar naar het land’.

Laatste bericht – regie Evelien van Raaij van team Koekoek Films, >? ‘Tegen het einde van de eerstvolgende oorlog gaat een vermoeide soldaat op zoek naar een persoonlijke schat, maar moet daar onverwachts voor onderhandelen’.

Nieuwe Filmers is onderdeel van SOLOS.