2018 NIEUWE FILMERS FESTIVAL > AFTERMOVIE

NIEUWE FILMERS FESTIVAL met 5 korte filmpremières & uitreiking film award Het Paradepaardje 2018

Camera Jorney Leijsner en Ijen Tervooren – Montage Ijen Tervooren

Zaterdag 8 september vond de vijfde editie van het Nieuwe Filmers Festival plaats in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Publiek en filmers werden feestelijk ontvangen met bubbels op de rode loper in de Verkadefabriek, partner van Nieuwe Filmers, onderdeel van SOLOS.

Een avondvullend feestelijk programma met premières van vijf korte films gemaakt voor het ONE WEEK FILM project 2018 en interviews met de makers door host Coen Haver. Na het voorlezen van het juryrapport volgde een spetterende uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2018 met € 1.250 prijzengeld aan de regisseur van de winnende film!  Ook reikte de jury prijzen uit in de categorieën; Beste regie, Beste scenario, Best Acteur m/v, Beste Sounddesign, Beste Camera DOP, Beste Editing & Beste Production Design! Het publiek bepaalde de winnaar van de Publieksprijs. Afsluitend was er een ‘afterparty’ met DJ Losse Veter.

Het publiek maakt tijdens deze filmavond kennis met zowel het inspirerende filmwerk alsook met de gedreven filmmakers zelf; de jonge regisseurs, scenarioschrijvers, acteurs e.a.

De vijf korte films die in première gaan zijn gemaakt tijdens het One Week Filmproject van 13 t/m 17 augustus. Vijf teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers maakten in één week tijd ieder een nieuwe korte film van maximaal 10 minuten, van script tot eind montage en in elk denkbaar genre!  Met hun film dingen de teams mee naar de prijzen die uitgereikt wordt door een professionele filmvakjury met Ilona van Heeckeren  filmprogrammeur o.a. Verkadefabriek, Marina Wijn casting director,castte acteurs voor 80 speelfilms en series o.a. voor de Emmy Award winnende film ‘Anything Goes’ [2015]. Bob Wilbers regisseur van oa. ‘De ludwigs’, ‘Celblok H’, ‘Sluipschutters’ en ‘Dokter Tinus.

FILMS:

  • ‘Hein’, team GLANZEND GEEL – Team Captain en regisseur Robin de Ridder – Komische Thriller  – ‘Wanneer Magere Hein in opdracht van God de ziel van de bejaarde man Albert gaat halen, wordt hij hierin stukje bij beetje verstoord door iets onverklaarbaars.’
  • ‘2034’, Team SOJAMJO – Team Captains Jamie Manders regisseur & Jori van Duifhuizen scenarioschrijver – Psychologische thriller. ‘Als het niet gaat zoals het moet, moet het zoals het gaat.’
  • ‘Eindzege’, Team BELIEVE IT NOW – Team Captain en regisseur Merel van Oostrum – Biografische film – ‘Opgegroeid in chaos, ontsnapt Emmy uiteindelijk uit het huis dat haar duister aan deed.  Verloren in de nieuwheid van het onbekende leven ontdekt ze wie zij vertrouwen kan en dat, ondanks dat Emmy nooit meer terug keert naar huis, ze niet voorkomen kan dat ze nooit meer terugkeert naar het verleden.’
  • ‘Routes Familières’, Team ROSEBUD – Team Captain en regisseur Jan van Ooijen – Drama – ‘Is de vertrouwde weg die van je verstand of van je hart?
  • ‘Badman’, Team NO SURRENDER – Team Captain en regisseur Frank Janssens – Thriller – ‘Hein’s gokverslaving dwingt hem op allerlei wijze aan geld te komen totdat het op een avond flink mis gaat.

NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.