2016 DIMENSION OF NONE grote winnaar Nieuwe Filmers Festival

Op zondag 25 september gingen vijf korte films van het Nieuwe Filmers One Week Filmproject feestelijk in première. De avond vond plaats in de grote zaal van de Verkadefabriek. De vakjury reikte de prijs voor Beste Film en award Het Paradepaardje 2016 uit aan regisseur Indra van ‘t Hooft voor de film DIMENSION OF NONE.

One Week Filmproject films
De films die hun première beleefden bij het Nieuwe Filmers Festival werden gemaakt tijdens het One Week Filmproject, dat van 8 – 12 augustus plaatsvond in Den Bosch. Vijf teams van jonge filmmakers (afkomstig uit heel het land) deden mee en hadden vijf dagen de tijd om de films te maken. Van script tot eindmontage en in elk denkbaar genre. De enige opdracht die Nieuwe Filmers meegaf, was om te werken vanuit het thema ‘Ontdekking’ en er een intieme dansscène in te verwerken.

Premières
Op zondag 25 september vonden de premières plaats van de volgende korte One Week Filmproject films:
DIMENSION OF NONE regie Indra van ‘t Hooft, team Heads Up Productions
AMEN regie Tristan van Doorn, team Filmers United
EERSTE DATE regie Evelien van Raaij, team Koekoek Films
TAKHIL regie Robin de Ridder en Marlies Smeenge, team Vaagteken
OSCAR regie Joris Sluiter, team Rebels with a crew

De makers van de films werden na iedere vertoning geïnterviewd door host Coen Haver, zelf filmmaker bij Kupenda Films.

Winnende Film
Aan het eind van de avond werd bekend welke film de titel ‘Beste Film’ van het One Week Filmproject 2016 mocht dragen. De vakjury, bestaande uit Ilona van Heeckeren, Hugo Emmerzael, Ate de Jong en Shariff Nasr, reikte de award Het Paradepaardje 2016 uit aan
Indra van ‘t Hooft, de regisseur van DIMENSION OF NONE.
Haar filmteam Heads Up Productions won de award Het Paradepaardje 2016, een geldprijs van €250 en een wildcard voor de competitie van het Eindhovens Film Festival.

Uit het juryrapport: “Team Heads Up Productions maakt er een surrealistisch, hoog gestileerd tafereel van dat werkelijk oogstrelend is. Gestoken in expressieve grimas spelen alle acteurs een intens spel in de Engelse taal. DIMENSION OF NONE is een intrigerende film vol wendingen en liet de jury verbaasd achter.”

Meer prijzen
Er waren meer prijzen te vergeven deze avond; Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Production Design, Beste Cinematografie, Beste Muziek en Beste Montage.
De winnaars:
Beste Acteur: Thijs de Wit (AMEN)
Beste Actrice: Shaima Boone (EERSTE DATE)
Beste Production Design: Estrella Dewi de Graaf (DIMENSION OF NONE)
Beste Cinematografie: Rutger-Jan Cleiren (TAKHIL)
Beste Muziek: Jesse Heslinga (EERSTE DATE)
Beste Montage: Bruno Ramos (DIMENSION OF NONE)

De film OSCAR van regisseur Joris Sluiter ontving een eervolle vermelding.

Nieuwe Filmers Film Festival werd mede mogelijk gemaakt door Theater aan de Parade, Verkadefabriek, Travel Doctor en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch