2017 KIELZOG WINNAAR NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL

mp2017-09-081-img_2017

KIELZOG WINNAAR NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL 2017

Carilijne Pieters en Jesse de Vries winnen met hun docufilm –  KIELZOG – de film award Het Paradepaardje 2017, tijdens de vierde editie van het NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL 2017 in de Verkadefabriek in Den Bosch.

De jury met Ilona van Heeckeren  filmprogrammeur, San Fu Maltha filmproducent en Mike Weerts acteur en producer, foto was unaniem in haar beslissing en lichtte hun keuze als volgt toe: KIELZOG – ‘een mooi klein document over een schippersfamilie. We vinden het erg knap dat de makers er in geslaagd zijn om in 1 week een docu te maken met een verhaal waarin rekening is gehouden met de gekregen opdrachten. Er is een zeer originele keuze gemaakt. De chemie tussen de makers en hoofdpersonen in de docu is voelbaar. De makers werken mooi observerend en zijn zelf afwezig. De beelden werken mooi symbolisch en zijn in balans met het verhaal wat wordt verteld. Het is duidelijk dat de makers beschikken over talent om serieus door te groeien binnen het maken van documentaire. ‘

KIELZOG is één van de zeven korte films gemaakt door jonge filmmakers tijdens het ONE WEEK FILM PROJECT van 14 t/m 18 augustus jl. Tijdens het NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL zijn alle films in première gegaan en maakte het publiek kennis met de makers middels Q&A met de makers door gastheer Coen Haver.

Carilijne Pieters [op foto] en Jesse de Vries ontvingen uit handen van de jury behalve de film award Het Paradepaardje ook twee extra prijzen; een geldprijs van € 500 aangeboden door het Hermes kunst & cultuurfonds en een waardecheque van € 750 ter beschikking gesteld door Budgetcam Cameraverhuur, voor de huur van filmapparatuur. Ook reikte de jury prijzen uit in de categorieën: ‘Beste acteur’ Gustavo Ruben Valenzuela [Intrus] ‘Beste actrice’ Caroline Lichtenberg [Onder Dwang] , ‘Beste DOP’ [director of photography] Carilijne Pieters [Kielzog] , ‘Beste sounddesign’ Lars Burgwal’ {Agent […] }, ‘Beste editor ‘ Left Handed [Kielzog] en ‘Beste productie design’ Floor Timmer {Agent […] }

NIEUW dit jaar was de Publieksprijs. Het publiek koos voor de film INTRUS van regisseur Tim Ewalts en team Phantom. [Tim Ewalts op foto met zijn team en de jury]

EXTRA EXTRA prijs! Masterclass Film verzorgd door de juryleden i.s.m. Nieuwe Filmers/ Verkadefabriek. Dit werd tijdens het Film Festival bekend gemaakt. De masterclass is een uitgelezen kans voor de regisseurs met enkele van hun teamleden om hun werk met deze filmprofessionals te bespreken !

Het NF Film Festival werd mede mogelijk gemaakt door de Verkadefabriek, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Travel Doctor, Gofilex Zeist , Hermes Kunst & Cultuurfonds en Budgetcam Cameraverhuur. NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.

De 7 films & de makers:

Onder dwang – regie Tristan van Doorn, team Filmers United – ‘Iris wordt om onbekende redenen ontvoerd en opgesloten door een gemaskerde psychopaat’.

Dianthus – regie Maury van Loon, team Entropolis – ‘Een verloren jonge dame probeert zichzelf te verlossen van haar verleden zonder stil te staan bij wat dat betekent voor haar zijn’.

Desi – regie Juul van der Plas, team Skatti – ‘Drie vrienden, verliefd op dezelfde vrouw. Kiezen zij voor haar of voor elkaar?’

Agent [..] – regie Robin de Ridder en Marlies Smeenge, team Glanzend Geel – ‘Wanneer de duistere graaf Pravda op het punt staat om de hele wereld te laten overstomen, als wraak voor de dood van zijn dochter, krijgen de blinde geheim agent Leo en een jonge agent die zijn naam nog moet verdienen, de opdracht om de graaf te stoppen’.

Intrus – regie Tim Ewalts, team Phantom – ‘Een mentaal gebroken, passieve 40-er moet de aanwezigheid van een ongewenst persoon verdragen om in te zien dat hij zelf iets aan zijn situatie moet veranderen’. 

Kielzog – regie Carilijne Pieters en Jesse de Vries, team PointofU – ‘Zij volgde hem naar het water, hij volgt haar naar het land’.

Laatste bericht – regie Eveline van Raay, team Koekoek Films – ‘Tegen het einde van de eerstvolgende oorlog gaat een vermoeide soldaat op zoek naar een persoonlijke schat, maar moet daar onverwachts voor onderhandelen’.