2016 ONE WEEK FILM PROJECT > AFTERMOVIE

ONE WEEK FILMPROJECT 2016 >> 5 filmteams van een nieuwe generatie filmers uit Nederland deden mee, elk team stond onder leiding van een teamcaptain, niet ouder dan 30 jaar.

De uitdaging >> in één werkweek tijd een korte film maken, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre!  Elk team kreeg de opdracht mee om het thema  ‘ontdekking’ en een intieme danscene in de film te verwerken.

Start maandag 8 augustus en de onverbiddelijke deadline op vrijdag 12 augustus om 17:00! Op vrijdag 25 september 2016 gingen alle films tijdens het FILM FESTIVAL feestelijk in première in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. De films die de deadline haalden [!] maakten kans op het winnen van de filmaward Het Paradepaardje 2016 en de extra prijzen, uitgereikt door een professionele filmvak jury met Ate de Jong [regisseur], Shariff Nasr [regisseur/scriptschrijver], Hugo Emmerzael [filmjournalist] en Ilona van Heeckeren [filmprogrammeur]

Aanmelden voor het One Week Filmproject? Heb je interesse stuur ons een mailtje – info@nieuwefilmers.nl – met als onderwerp ‘Interesse One Week Filmproject’. Zie ook www.nieuwefilmers.nl

De 5 films en de teams:

– Dimension of None, regie Indra van t Hooft, team Heads Up Productions
“Wanneer de Dood langskomt om de familie mee te nemen, herinnert de vader hem aan de deal die hij met zijn vader maakte.   Hij zal zelf de daad uitvoeren.”

 – Amen, regie Tristan van Doorn, team Filmers United ” Een lesbische vrouw stelt haar vriendin voor aan haar conservatieve ouders.”

 – Eerste date, regie Evelien van Raaij, team Koekoek Films  “Daan en Tess proberen samen op de perfecte eerste date te gaan, maar hun afspraak verloopt niet zoals ze hadden bedacht.”

 – Takhil, regie Robin de Ridder en Marlies Smeenge, team Vaagteken “Wanneer vluchtelingen Mo en zijn zieke dochtertje Yasmin te maken krijgen met een inval van een rebellenleger, doet Mo er alles aan om haar van de situatie af te leiden.”

 – Oscar, regie Joris Sluiter, team Rebels with a crew “Oscar wordt ouder, slordiger, maar blijft zijn vak als huurmoordenaar uitvoeren …”