2017 ONE WEEK FILM PROJECT > AFTERMOVIE

ONE WEEK FILMPROJECT 2017 > 7 filmteams van een nieuwe generatie filmers uit Nederland deden mee! Elk team stond onder leiding van een teamcaptain, niet ouder dan 30 jaar.

De uitdaging > in één werkweek tijd een korte film maken, max 10 minuten, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre! Elk team kreeg de opdracht mee om een afscheidsscène met water én een spreekwoord in de film te verwerken.

Start maandag 14 augustus en de onverbiddelijke deadline op vrijdag 18 augustus om 17:00! Op vrijdag 8 september 2017 gingen alle films tijdens het FILM FESTIVAL feestelijk in première in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. De films die de deadline haalden [!] maakten kans op het winnen van de filmaward Het Paradepaardje 2017 en de extra prijzen, uitgereikt door een professionele filmvak jury met San Fu Maltha [filmproducent] , Mike Weerts [acteur] en Ilona van Heeckeren [filmprogrammeur]

Aanmelden voor het One Week Filmproject? Heb je interesse stuur ons een mailtje – info@nieuwefilmers.nl – met als onderwerp ‘Interesse One Week Filmproject’. Zie ook www.nieuwefilmers.nl

De 7 films en de teams:

Onder dwang – regie Tristan van Doorn van team Filmers United
‘Iris wordt om onbekende redenen ontvoerd en opgesloten door een gemaskerde psychopaat’.

Dianthus – regie Maury van Loon van team Entropolis
‘Een verloren jonge dame probeert zichzelf te verlossen van haar verleden zonder stil te staan bij wat dat betekent voor haar zijn’.

Desi – regie Juul van der Plas van team Skatti,
‘Drie vrienden, verliefd op dezelfde vrouw. Kiezen zij voor haar of voor elkaar?’

Agent [..] – regie Robin de Ridder en Marlies Smeenge van team Glanzend Geel
‘Wanneer de duistere graaf Pravda op het punt staat om de hele wereld te laten overstromen, als wraak voor de dood van zijn dochter, krijgen de blinde geheim agent Leo en een jonge agent die zijn naam nog moet verdienen, de opdracht om de graaf te stoppen’.

Intrus – regie Tim Ewalts van team Phantom
‘Een mentaal gebroken, passieve 40-er moet de aanwezigheid van een ongewenst persoon verdragen om in te zien dat hij zelf iets aan zijn situatie moet veranderen’.

Kielzog – regie Carilijne Pieters en Jesse de Vries van team PointofU
‘Zij volgde hem naar het water, hij volgt haar naar het land’.

Laatste bericht – regie Evelien van Raaij van team Koekoek Films,
‘Tegen het einde van de eerstvolgende oorlog gaat een vermoeide soldaat op zoek naar een persoonlijke schat, maar moet daar onverwachts voor onderhandelen’.

Film & montage Jorney Leysner