2020 ONE WEEK FILM PROJECT – AFTERMOVIE

10 filmteams gingen in 2020 de zenuwslopende uitdaging aan – een volledige korte film maken in 5 dagen! Deze creatieve rollercoaster startte op vrijdag 7 augustus en had een onverbiddelijke deadline op di. 11 augustus om 17:00u! Deadline niet gehaald, de film werd wel vertoond tijdens het Nieuwe Filmers Festival op 5 september in de Verkadefabriek in Den Bosch, maar dingt niet mee naar de film award Het Paradepaardje met een geldprijs van 3.000 euro. Gelukkig wel naar de Publieksprijs [1.000 euro] en de 9 categorieprijzen. Alle prijzen werden op 5 september uitgereikt door een landelijke professionele filmvakjury. [ o.v.b. Extra prijs voor alle teams: een besloten ‘masterclass’ door de vakjury n.a.v. het juryrapport. Deze vindt plaats in het natraject [na het festival].

10 TEAMS IN 2020

1 FILMERS UNITED teamcaptain Tristan van Doorn

2 BRUUT UNLIMITED teamcaptain Daan Jesse Venmans

3 TEAM KOWALSKI teamcaptain Tim Ewalts

4 TEAM The Funky Bottle teamcaptain Brent Bosker

5 TEAM Lil Verhoeven teamcaptain Riko ¹t Gilde

6 TEAM AMB8 teamcaptain Niels Veenendaal

7 TEAM ZWART teamcaptain Kiki Henger

8 TEAM JONGENS EN CO teamcaptain Bas Jansen

9 TEAM FILMMAKERS COLLECTIVE teamcaptain Didi Spaans

10 TEAM ROMEDIA FILMS teamcaptain Robin de Ridder

ONE WEEK IN VOGELVLUCHT – vrij 7 t/m di 11 augustus – dag 1 t/m 4 scenario schrijven, speedates, filmen en postproductie. Dag 5 postproductie en inleveren film, deadline 17u!

Dag 1 ochtend; ontvangst 10 basisteams in de Verkadefabriek. Uitreiking twee verplichte elementen die in de film verwerkt moeten worden. Teams starten met schrijven van hun filmscenario. De scenario- en de algemeen coach bezoeken de teams op de schrijflocaties in de Verkadefabriek en geven tips & tricks. ’s-Middags volgen de verplichte speeddates met zes filmprofessionals.Tim Klok algemeen filmvakcoach – Joeri Pruys scenario – Fred Budas camera en cameratechnieken, Gerard Stam geluid en geluidstechnieken – Colinda Bongers spelregie en Cariola van Beek productie.

Dag 2-3-4 de teams filmen op zelf gekozen filmlocaties in het land. Het NF team met de algemeen coach bezoekt de filmlocaties voor tips & tricks voor making of film- en foto-opnamen. Na de filmopnamen starten ze de postproductie; editing, montage en muziek van hun film.

Dag 5 stress!! vanaf 16:00u inleveren films, deadline 17:00u, Verkadefabriek Den Bosch.

Film- editing en montage Nick van Berkel