2014 One Week Filmproject > de Teams

Het One Week Filmproject komt eraan! Van 11 t/m 15 augustus maken vijf teams elk een korte film, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre, aan de hand van een thema en met de mogelijkheid om te sparren met coaches uit het filmvak. Benieuwd wie de teams zijn? We stellen de cast & crew aan je voor!

TEAM SHIBUYA, één van de deelnemers aan het One Week Filmproject, bestaat naast teamcaptain Isabelle (regie) uit Caroline (actrice), Daniel (script), Stijn (componist), Shaun (DOP) en Aicha (montage). “Wij zijn veelzijdige talenten, die vlieguren willen maken en dit project als een geweldige kans zien om onze gebundelde krachten te laten zien aan het publiek.” Dat klinkt goed!
Eerder regisseerde Isabelle de korte film Koken met Klaas.

Onder de naam TEAM AVBV opereren Roshan (regisseur), Tess (DOP), Hayo (opnameleider), Niels (gaffer), Gerrit (geluidsman), Martine (art director), Max (editor), Tzetzi (colourist), Mark (componist) en Joey (vfx artist). Tien man sterk! Roshan, tevens teamcaptain, regisseerde eerder ‘Help, ik ben hindoe!’ voor de NPO. Waarom hij meedoet aan het One Week Filmproject? “Ik wil mijn competenties verbeteren en naar een nóg hoger plan tillen. Daarnaast is het gewoon enorm gaaf om een film te maken met nieuwe mensen!”

Helpikbenhindoe

Regisseur en teamcaptain Jan, actrice Marleen, scriptschrijver Nisse, editor Bas, DOP Paul, VFX artist Toon, gaffer Michiel en productieleider Cherinda zijn TEAM ROSEBUD.
Jan werkt momenteel ook aan Het Doek – De film en heeft eerder dit jaar met Rosebud de korte film Huisvredebreuk gemaakt. “Na een aantal 48 hour filmprojecten gedaan te hebben de afgelopen jaren, wil ik graag iets nieuws proberen. Deze wedstrijd is de aangewezen kans om mijn team naar een nieuw niveau te brengen.”

TEAM OUR QUEST FOR GUAP bestaat uit teamcaptain Sanjay (DOP), Danny (regie en montage), Ahmed (script) en Rens en Daan (productie). Een groep jonge studenten aan het begin van hun carrières. “In de laatste jaren hebben we aan diverse korte filmproducties en non-fictie projecten gewerkt. We zien Nieuwe Filmers als een fantastische stap in de juiste richting om aan ons netwerk en portfolio te werken.”
Dit jaar maakte het team ook de korte film Afstand in het kader van 48 Hour Film.

Robin is regisseur en teamcaptain van TEAM TULP FICTION. De crew: productie- en opnameleider Vincent, scriptschrijver en actrice Rebecca, DOP Laurens, sounddesigner Lars, editor Erik en gaffer Roxy.
Robin: “Ik wil me ontplooien tot een echte guerilla filmmaker. Met tien 48 Hour films op zak weet ik hoe het is om onder druk een short te maken. Vijf dagen is echter weer andere koek; er wacht ons weer een mooie uitdaging!” Eén van die 48h films, ‘Als een mes door de boter’, kreeg 10 nominaties op filmfestivals en won 8 prijzen.