2016 One Week Filmproject > de teams

Zes filmteams maken tijdens het One Week Filmproject van 8 t/m 12 augustus aan de hand van (nu nog geheime) thema’s elk een nieuwe korte film. Aan deze 3e editie van OWF doen circa 100 jonge film- en filmgerelateerde makers mee, verdeeld over 6 teams en afkomstig uit het hele land: team Heads Up Productions, team Filmers United, team Koekoek Films, team Rebels with a crew, team Movie Buffs en team Vaagteken.

Team Heads Up Productions
Aan het hoofd van dit team staat Indra van ‘t Hooft. Was vaak productieleider bij het maakproces van een film, maar alles wat ze in de afgelopen jaren geleerd en ervaren heeft over regie, wil ze samenbrengen in het OWF. “Met mensen met enorm veel talent en motivatie een mooie film maken.” Verantwoordelijke voor het scenario is Agnes Giesken.

Team Filmers United
Filmers United heeft zin om een mooie productie neer te zetten. Regisseur en cameraman Tristan van Doorn: “We hechten veel waarde aan dit platform om op deze manier onze korte film exposure te geven. Vorig jaar deden we ook mee en maakten we Sokpop, waar we veel van hebben geleerd.” Dit jaar willen ze weer hun talent laten zien en gaan knallen. Belooft wat! In 2015 maakte Tristan de korte film Hairbrush.

Team Koekoek Films
Na twee jaar meegedaan te hebben aan OWF als crewlid in een ander team, wilde Marc Raps dit jaar een eigen team leiden. Hij wil laten zien dat er ook buiten het centrum van de Nederlandse filmwereld talent en mogelijkheden zijn. Meedoen met een Brabantse filmwedstrijd is een logische stap. “Ook ben ik voor mijn afstuderen bezig met een onderzoek naar snelproduceren. Produceren tijdens het OWF is daar een onderdeel van.” Interessant! Zowel regie als scenario wordt gedaan door Evelien van Raaij.

Team Rebels with a crew
De gevierde winnaar van OWF 2015. Met wederom Joris Sluiter als regisseur, wil dit team haar titel dit jaar natuurlijk verdedigen. Nieuw in dit team is Bodil Matheeuwsen, scenarist, en Bob Beerens, die de muziek en sound effects voor zijn rekening neemt. Eén van de acteurs zal Vincent Laloux zijn. Wij zijn benieuwd of ze het weer kunnen flikken!

Team Movie Buffs
Movie Buffs staat onder leiding van producent en acteur Tzetzi Lazarov. Filmmakers die, naar eigen zeggen, lange tijd met te veel ideeën zitten maar met te weinig motivatie om ze uit te voeren. Bij OWF moeten ze onder een deadline een nieuwe film maken, en daar worden ze door gedreven.

Team Vaagteken
Aan het roer van dit team staat Maaike van der Wel, een Utrechtse producent. Regie ligt in handen van Robin de Ridder. Een groep enthousiaste groep die er naar uit kijkt om een week lang aan de slag te gaan. Een deel van dit team heeft deelgenomen aan OWF 2015, in team CineRaw. “Dit jaar willen we met een nieuw samengesteld team weer een goede film presenteren op het Nieuwe Filmers Festival!”

Benieuwd hoe het de teams komende week vergaat in hun race tegen de klok? Volg Nieuwe Filmers op Facebook!