2017 One Week Filmproject > de teams

Zeven filmteams maken tijdens het One Week Filmproject van 14 t/m 18 augustus aan de hand van (nu nog geheime) thema’s elk een nieuwe korte film. Aan deze 4e editie van OWF doen circa 100 jonge film- en filmgerelateerde makers mee, verdeeld over 7 teams en afkomstig uit het hele land: team Entropolis, team Glanzend Geel, team Koekoek Films, team PointofU, team Filmers United, team Phantom en team Skatti.

Team Entropolis
Team Entropolis staat onder leiding van regisseur, scenarioschrijver en componist Maury van Łoon​. Ze regisseerde de videoclip ‘Speechless’ van Gifter, en tijdens One Week Filmproject 2016 maakte ze de muziek voor de korte film ‘Takhil’ van regisseur Robin de Ridder. Dit jaar zit ze zelf op de regisseursstoel.

Team Glanzend Geel
Aan het roer van dit team staat Robin de Ridder, die tevens de regie in handen heeft. Met zijn enthousiaste teamleden kan hij niet wachten tot het zover is: “Dit komt mede door de unieke manier van coaching, wat je bij geen enkele andere filmcompetitie in Nederland kan verwachten. Wij nemen graag deel aan dit avontuur!” Vorig jaar bij het Nieuwe Filmers Filmfestival won zijn One Week film ‘Takhil’ (Stel je voor) de award voor beste cinematografie.

Team Koekoek Films
Uitvoerend producent Marc Raps leidt voor het tweede jaar op rij zijn team Koekoek Films, met regisseur Evelien van Raaij. Na een geslaagde deelname in 2016 willen ze dit jaar graag opnieuw meedoen. Hun doel is om een nog betere, compactere film op te leveren, met nog meer stijl dan vorig jaar. Tijdens het 48 Hour Film Project Eindhoven 2015 maakte dit team tevens de geprezen coming of age film Spin.

Team PointofU
De Utrechtse regisseur, scenarist en producent Jesse de Vries vormt samen met Carilijne Pieters (camera, regie, scenario en montage) Team PointofU. Zij willen tijdens het One Week Filmproject onderzoeken hoe documentair, poëzie (in beeld en taal) en fictie elkaar kunnen ontmoeten. “Terwijl we ons moeten houden aan kaders en een strakke deadline.. Hoe zetten we deze restricties in zonder creatieve vrijheid te verliezen?”
In 2016 maakte hij de webserie ‘Oude liefde, jonge harten’ voor de VPRO.

Team Filmers United
Tristan van Doorn heeft zin om een grote uitdaging aan te gaan in het korte tijdsbestek dat het One Week Filmproject biedt. Als regisseur en scenarioschrijver leidt hij zijn team Filmers United. Bij de One Week editie van 2016 realiseerde hij de korte film ‘Amen’.

Team Phantom
Samen met Azad Shig Murad zal team captain Tim Ewalts een nieuwe korte film regisseren tijdens het One Week Filmproject. Tim schrijft ook het scenario, samen met Martine Prinsen en Daniel van Duijvenbooden. Tim wilde ontzettend graag zelf films gaan maken. “Ik had al vaker met films meegeholpen, maar nog niet eerder echt een film zelf geregisseerd. De afgelopen tijd heb ik volop gezocht naar een net zo enthousiast team (met ervaring). Die heb ik gevonden.” Azad is, naast regisseur, ook een bedreven cameraman.

Team Skatti
Juul van der Plas regisseert en schrijft het scenario van de One Week film van team Skatti. “Niets is mooier dan dat je je idee, je verhaal, je fantasie, kunt omzetten tot beeld en geluid, en dit kan delen met iedereen.” Samen met Joris Sluiter, die dit jaar cameraman zal zijn, maakte ze tijdens One Week Filmproject 2015 de winnende film ‘Ruimel’.

Benieuwd hoe het de teams volgende week vergaat in hun race tegen de klok? Volg Nieuwe Filmers op Facebook!